Volwassenen


De update onderaan de pagina wordt wekelijks bijgehouden.

Als u een bijdrage wilt leveren, in welke vorm dan ook,

dan kunt u dat aangeven via het contactformulier.

Voor de psychologie is ‘Kleurenblind denken’ een nog ongekende aanvulling op het bestaande gedachtegoed. Het brein wordt geconditioneerd om problemen te analyseren en denkt ze daarmee ook op te kunnen lossen. In zowel reguliere als andere, alternatieve behandelingen wordt daarom aandacht besteed aan het ‘ik-beeld’ en de gedachten die uit het brein voortkomen. Gezien de conflicten in de wereld werkt deze methode helaas maar ten dele. Het antwoord op onze problemen moet dus ergens anders worden gezocht.

 

Meerwaarde
Mensen lijden aan vervelende herinneringen die als een grammofoonplaat blijven rondspelen in het hoofd. Door de informatie van ‘Kleurenblind denken’ vallen echter een aantal problemen automatisch weg. Ook de partner ziet men al jaren door dezelfde gekleurde bril. Een ander perspectief van het denken kan oude irritaties vervangen door begrip. Want wie zichzelf begrijpt, begrijpt daarmee ook de ander. Door het ‘spelen’ met de tijdbeleving van het brein lossen problemen op en voelt men zich verlicht van oude ballast.

 

Plan van aanpak
Lezingen bij zorg- en welzijnsorganisaties, ouderen-organisaties, patiëntenverenigingen, in krachtwijken, op pijnpoli’s enz.
Boeke in groter lettertype maken voor slechtzienden

 

Update: week 29


Verschillende organisaties zijn benaderd.

Voor een overzicht zie onder het kopje 'Bedrijfsleven'


Update: week 28

 

Zie de agenda voor data en lokaties van de lezingen.

Organisaties kunnen een lezing aanvragen via het contactformulier.

De informatie kan ook afgestemd worden op uw persoonlijke situatie. In dat geval kunt u een privé afspraak maken via het contactformulier.


Steunpunt Zorg voor Welzijn in Hoorn verleent alle medewerking om 'Kleurenblind denken' uit te rollen in de regio West-Friesland.


Stichting Krishnamurti Nederland en Vereniging Leerproject zijn benaderd i.v.m. de financiering van denkprojecten.


Dank voor uw aandacht.Kleurenblinddenken door Evelyn Mulder

109624 bezoekers (189766 hits) sinds 20-6-2013