Kleurenblind denken

Een brein dat kleurenblind is voor zijn conditionering is vrij om helder waar te nemen.

Introductie
U weet wat u denkt, maar weet u ook hóe u denkt?
De revolutionaire lezing ‘Kleurenblind denken’ geeft essentiële informatie over de inhoud, werking en waarde van het denken en het ‘ik’-zelfbeeld. Hierbij wordt ingegaan op hóe het brein denkt i.p.v. wát het brein bedenkt.
Ook wordt uitleg gegeven over de wijze waarop het brein de tijd ervaart en de grote invloed daarvan op ons leven. Het belang om helder waar te nemen staat in ‘Kleurenblind denken’ voorop en niet het aangeleerde normen- en waardenstelsel. Uiteraard worden de verschillende meningen wel met respect behandeld.


Wij zijn de maatschappij
Alle breinen hebben gezamenlijk de huidige maatschappij in elkaar gezet met al zijn regels, rituelen, gebouwen, kunst, technologie, politiek, religies, geld, medicatie enz. Maar de problemen die we dagelijks ervaren zijn ook ontstaan in het brein. We zijn geconditioneerd door onze cultuur, waardoor we met een gekleurde bril naar onszelf en onze omgeving kijken. We worstelen met allerlei denkpatronen waar we maar niet vanaf lijken te komen. Dit belet ons om een einde te maken aan onze persoonlijke conflicten en samen te werken met anderen.

Meerwaarde
Wanneer het brein inzicht heeft in de werking van het denken, treedt er automatisch een verandering op. Het bewustzijn dat een verandering ondergaat beïnvloedt daarmee zijn omgeving. Een revolutie in het denken kan dan ook een hele andere kleur gaan geven aan de huidige maatschappij.
Kleurenblinddenken door Evelyn Mulder

117856 bezoekers (204207 hits) sinds 20-6-2013